Besparen op autohuur vezekering
Geld,  Reizen

Besparen op verzekering autohuur

Heb je op vakantie weleens een auto gehuurd en opgelet wat je betaalt voor de verzekering van het eigen risico? Er zijn landen waar het verzekeren van het eigen risico duurder is dan de autohuur zelf. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het eigen risico niet te verzekeren, maar dat kan in geval van schade, afhankelijk van de gekozen auto en het verhuurbedrijf, een aardige kostenpost zijn (soms wel meer dan duizend euro). Of je dit risico wilt afdekken is een afweging die iedereen voor zich moet maken. Maar mocht je het wel af willen dekken, lees dan vooral verder.

Kosten eigen risico verzekering

Hieronder zie je twee voorbeelden van eigen risicoverzekeringen, aangeboden bij autohuur, in twee verschillende landen voor een huurperiode van drie weken. Het prijskaartje van de eigen risico verzekering in deze twee voorbeelden: € 220,29 en € 484,76!

Dat kan echt stukken goedkoper!

Bespaar wel honderden euro’s op de verzekering van je autohuur

Dat afsluiten van een verzekeringen voor je eigen risico bij autohuur kan echt stukken goedkoper. Vooral als je meerdere keren per jaar een auto huurt valt hier veel voordeel te behalen. Voor circa € 67,- sluit je (in 2020) voor een heel jaar een eigen risicoverzekering af via het in de UK gevestigde Insurance4carhire. Liever een Nederlandse verzekeraar? Ook verzekeraar Allianz heeft een verzekering waarmee je het eigen risico kunt afdekken. Voor een periode van drie weken betaal je (in 2020) ongeveer
€ 118,-. Met beide opties ben je dus stukken voordeliger uit dan bij de verhuurder of tussenpersoon.

Verzekering camperhuur

Ga je geen auto maar een camper (of auto met daktent) huren in het buitenland? Het eigen risico bij camperhuur is nog een stuk hoger dan bij normale autohuur. Het afsluiten van een verzekering om dit risico af te dekken kan dan ook zeker geen kwaad. Ook hier zijn losse verzekeringen voor af te sluiten, onder andere via Allianz. En ook daarvoor geldt: het is stukken voordeliger dan het afsluiten bij de verhuurmaatschappij. En de dekking is zeer ruim!

%d bloggers liken dit: